U krijgt het advies meer te bewegen en te wandelen, maar komt daar niet toe? Fysiotherapie De Hofstede en Het Dijkmagazijn organiseren daarom op 22 juni een gratis Biowalking overde dijk en een stukje door de uiterwaarden. Een fysiotherapeut en een natuurgids zorgen voor een veilige en boeiende wandeling, speciaal voor mensen met COPD.

Biowalking is speciaal bedoeld voor mensen die aan hun gezondheid willen werken door te gaan wandelen. Bijvoorbeeld mensen met een chronische ziekte of beperking zoals COPD. De fysiotherapeut van De Hofstede loopt mee tijdens de wandeling en kan vragen beantwoorden en aangeven wat wel en niet mogelijk is. De gids van Het Dijkmagazijn wijst op de korte route de mooiste bijzonderheden op de dijk of in de uiterwaarden. Daar worden de meest geëffende paden belopen.

Kortom Biowalking biedt een aangename combinatie van veilig in beweging komen op een prettige manier. Er worden tegelijkertijd twee wandelingen gelopen, een van 1-2 kilometer, een van 4-5 kilometer. Tijdens de wandelingen zijn er stopmomenten en is er voldoende kans voor alle deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan. Voor wie de wandeling te inspannend wordt, kan met een auto teruggereden worden. Na afloop is er een nazit bij Het Dijkmagazijn waarbij een paar wandelclubs en verenigingen zich presenteren. Een mooie kans om aan te sluiten en er regelmatig op uit te trekken.

Uit onderzoek van bedenker IVN blijkt dat Biowalking ontspannend en stress verlagend werkt voor mensen met chronische klachten. Het verbetert de concentratie en het helpt depressies en angststoornissen te verminderen. Reacties van eerdere deelnemers in Beuningen: “Er is buiten ontzettend veel te ontdekken, want daar ben ik al heel lang niet meer geweest.” “Ik moet ook leren dat ik wél in de natuur durf te lopen, dat heb ik afgeleerd.“

Deze Biowalking wordt aangeboden als pilot door Fysiotherapie De Hofstede (www.dehofstedebeuningen.nl) en Het Dijkmagazijn en is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging (Facebook). Van deelnemers horen zij na afloop graag wat hun ervaringen en wensen zijn.

Biowalking De Hofstede, 22 juni, 10.00-12.00 uur. Startpunt Parkeerterrein Doddendaal, of carpooling vanuit Hofstede, Wilhelminalaan 106B. Er is plaats voor max. 10 deelnemers per wandeling, partners zijn welkom. Voor aanmelding en informatie: b.rongen@dehofstede.nl of 024-6778585 (De Hofstede, Bart Rongen)