De webwinkel Het Schoenencafé krijgt een nieuwe naam: Marts Schoenen. Vanaf deze week zijn via www.marts-schoenen.nl schoenen van de merken Panama Jack, Van Bommel, Pikolinos en Mephisto te verkrijgen. De webwinkel is verbonden aan de fysieke schoenenzaak M. van de Ven Schoenen, een familiebedrijf met vestigingen in Nijmegen en Zeist.

De naamswijziging past bij het streven om de webshop een meer prominente plek te geven naast de winkel. “We zijn een paar jaar geleden van start gegaan met Het Schoenencafé, maar we zochten een naam die beter bij ons past”, verklaart Mart van de Ven junior, eigenaar van de webwinkel en de schoenenzaak.

In de zoektocht naar een nieuwe naam bleek het antwoord voor de hand te liggen. “Mart is niet alleen mijn voornaam, maar ook die van mijn vader, die tot 2009 de eigenaar was, en van mijn opa, die de winkel in 1956 heeft opgezet”, legt Mart van de Ven uit. “We zijn trots op onze geschiedenis en op het feit dat we een familiebedrijf zijn. Uiteindelijk was het een heel logische keuze om onze voornaam te gebruiken in de naam van de webwinkel.”

“Als derde generatie aan het hoofd van dit bedrijf wil ik de lijn van mijn opa en vader voorzetten, maar ook nieuwe dingen oppakken die passen bij deze nieuwe tijd. Daar hoort een goede webshop bij, zonder dat ten koste gaat van onze winkel.” De fysieke winkel, die twee vestigingen heeft op Plein 1944 in Nijmegen en één aan de Slotlaan in Zeist, behoudt gewoon de naam M. van de Ven Schoenen.