Vanaf maandag 8 mei vinden nachtelijke asfalteringswerkzaamheden plaats op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg. Met deze asfalteringswerkzaamheden wordt het mogelijk om te komen tot een situatie van vier rijstroken in beide richtingen op de Tacitusbrug over de Waal.

Rijkswaterstaat werkt sinds januari 2011 aan de wegverbreding A50 Ewijk – Valburg naar 2×4 rijstroken. Sinds mei 2013 maakt het verkeer in beide richtingen gebruik van de nieuwe brug over de Waal die direct naast de oude is gebouwd.

Intussen is de oude brug gerenoveerd. De laatste fase nu is het aanbrengen van de definitieve asfaltdeklaag op het nieuwe deel van de Tacitusbrug en op weggedeelten voor en na de brug.

Richting het zuiden: week van 8 mei

In de week van maandag 8 mei zal iedere nacht tussen 21.00 uur en 06.00 uur op de rijbaan richting het zuiden (Eindhoven) de laatste asfalt-deklaag worden aangebracht. Het verkeer heeft gedurende deze nachten altijd de beschikking over één rijstrook. Een aantal verbindingsbogen in knooppunt Valburg zal zijn afgesloten, verkeer wordt ter plaatse omgeleid via borden langs de weg. De hinder voor de weggebruiker is beperkt tot enkele minuten. Overdag heeft het verkeer geen hinder en zal die week, net als nu, met drie rijstroken en 90 kilometer per uur over de Tacitusbrug rijden.

Richting het noorden: week van 15 mei

In de week van maandag 15 mei zal ieder nacht tussen 21.00 uur en 06.00 uur op de rijbaan richting het noorden (Apeldoorn) de laatste deklaag van het asfalt worden aangebracht. Het verkeer heeft tijdens deze nachten altijd de beschikking over één rijstrook. Eén verbindingsboog in knooppunt Ewijk zal zijn afgesloten, verkeer wordt ter plaatse omgeleid via borden langs de weg. De hinder is beperkt tot enkele minuten. Overdag heeft het verkeer geen hinder en zal die week, net als nu, met drie rijstroken en 90 kilometer per uur over de Tacitusbrug rijden.

Wegverbreding A50 Ewijk – Valburg

Rijkswaterstaat startte in januari 2011 met de bouw van de extra brug over de Waal. Vanaf 21 mei 2013 rijdt het verkeer op de A50 tussen Ewijk en Valburg over deze brug met 2×3 rijstroken en volgde de renovatie van de naastgelegen bestaande brug buiten het verkeer. Als de laatste asfalteringswerkzaamheden van de komende weken gereed zijn, heeft het verkeer op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg de beschikking over 2×4 rijstroken in beide richtingen. Hierdoor verbeteren de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid.