Zaterdag 20 mei tussen 14 en tot 17 uur vieren ondernemers de heropening van de Bloemerstraat en de Smetiusstraat. De straten zijn opnieuw ingericht en zaterdag krijgen bezoekers de kans om de verrassende diversiteit van de straat te proeven en beleven. Met culinaire verrassingen, ‘experiences’, gratis Brandende Liefde-zaadjes, een grote hinkelbaan, en nog veel meer.

Ondernemers laten zich zien
Via eigenzinnige en verassende acties laten ondernemers zich zien aan het publiek. Zo is daar bijvoorbeeld Bhalu, de nieuwe lunchroom annex yoga ruimte. Ze openen pas over een maand, maar geven nu al een kijkje in de keuken. Mr. Sushi en Miss Wok, Lebowski en oude bekenden als De Plak zijn ook van de partij. Verder hebben ook de oudste rijschool van Nijmegen Correct en Lopers Company acties en knipt Kapper Lemar op straat. The Big Draw maakt een mega hinkelbaan van Plein 1944 naar het station. Meer informatie over het programma is te vinden op Facebook. Proef en beleef de Bloemerstraat!

Samenwerking met bewoners en ondernemers
Op 20 mei staat de gemeente ook stil bij de belangrijke rol en inzet van bewoners en ondernemers. Ze eren de onlangs overleden oud-ondernemer en bewoner Dick van den Heuvel met een gedenksteen bij een speciale boom ter hoogte van Bloemerstraat nr. 79. Deze wordt om 15.00 uur gelegd.

Hap en Stap
Op 23 mei is er ook nog een bijzondere culinaire route: Hap en Stap. Iedereen kan dan bij verschillende restaurants genieten van voor-, hoofd- en nagerecht. Verhuizen tussen de gangen, dus.

Nieuw elan voor de Bloemerstraat en de Smetiusstraat
De Bloemerstraat en de Smetiusstraat kennen een rijke historie. Het gebied is getekend door de Tweede Wereldoorlog, tijdens de wederopbouw is het opnieuw opgebouwd en in de jaren tachtig is het het toneel voor de Pierson rellen. Met de heringerichte openbare ruimte, ontluikende bomen, fleurig groen en nieuwe ondernemers bloeit het gebied weer op.

Samenwerking provincie Gelderland en gemeente Nijmegen
De aanpak van de Bloemerstraat wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inzet van de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen. Gedeputeerde Josan Meijers en wethouder Ben van Hees openen de dag om 14.00 uur bij De Plak met een bloemenactie. Daarbij wordt ook een toelichting gegeven op de werkwijze vanuit Blossom (samenwerking Seinpost Adviesbureau, De Lindenberg Huis van de Kunsten en MOOD conceptstore) om de straat nieuw elan te geven. Deze geldt als voorbeeldaanpak voor andere plaatsen in Gelderland.