Zaterdag 13 mei vindt de vijfde editie plaats van Shindig, een all night swing party in Brebl. De basis van Shindig ligt in de dansmuziek van de jaren ’50 en ’60. Rock ‘n roll wordt afgewisseld met ska, rhythm ‘n blues, surf, soul en rockabilly. Maar liefst zeven DJ’s draaien hun vinyl in drie verschillende zalen.

Onder hen landelijke helden als Dave von Raven (zanger van The Kik), Dandy Dave (The Apemen) en GoGo Mania (Naald en Kraak), lokale helden als Tin Wish Tin, Johnny Smoke en Jan de Garageman en zelfs een internationale held, Sir Bald Diddley (Hipbone Slim) uit Engeland. Tussen de DJ’s door is er ook live muziek.

De Groningse Firebirds laten je lekker door dansen met hun sixties punk and shock-wave surf. En dan is er nog het Nijmeegse 17-jarige talent Mike Brady Firing, die met zijn Return of Rock ‘n Roll een lesje muziekgeschiedenis komt geven. De deuren zijn open tussen 22:00 uur en 05:00 uur en kaarten zijn voor 10 euro online te koop via www.shindignijmegen.nl of aan de kassa.

Foto gemaakt door: Patrick Kreling.