Ga je graag een dagje op stap in eigen land? Of ben je wellicht gepensioneerd en toe aan een dagje uit? Bezoek dan eens de provincie Gelderland. Deze Nederlandse provincie staat garant voor mooie natuur, maar zeker ook sfeervolle dorpen en steden. Veel mensen weten dat niet. Juist daarom is het de moeite waard om Gelderland wat beter te leren kennen. Welke bezienswaardigheden mag je niet missen in de Provincie Gelderland? Wij hebben een top 4 bezienswaardigheden voor je samengesteld.

Amusementspark Tivoli
Kom ook spelen, genieten, gillen en ravotten in Amusementspark Tivoli, het leukste pretpark voor basisschoolkids! Het park heeft meer dan 30 super leuke attracties en speeltoestellen waar kinderen niet op uitgekeken raken! Het park is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden! Zo is er o.a. een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto’s, draaimolen, treintjes, buggy’s, midgetgolfbaan en nog veel meer… Regent het? Geen probleem! Er kan gewoon doorgespeeld worden in onze binnenspeeltuin.

Apenheul
Voor een uniek dagje uit kom je naar Apenheul. In het groene dierenpark vind je bijna 300 apen. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los tussen de bezoekers! Spot jij ze allemaal? Voor kinderen is er de gratis loslopende apen spotkaart met handige zoektips. Ontmoet ook de slimme orang-oetans, speelse bonobo’s en mis de gorillapresentatie niet! Nieuw dit jaar is het Na-aaphuis waar je zelf ontdekt hoeveel jij op een aap lijkt.

Blote voetenpad
Lekker op je blote voeten door gras, grond en water over ons terrein van meer dan 12 ha. Wandel tegelijkertijd terug in de tijd en bezoek o.a. de Middeleeuwse en de Prehistorische tuin, de wijngaard en de ‘rauwe’ tuin waar uitsluitend gewassen staan die je rauw kunt eten. De regels zijn simpeler als Blackjack regels, alles kan en mag namelijk op het Blote voetenpad

De Millinger Theetuin
Wie zich even wil wanen in exotische oorden, moet naar de Millinger Theetuin. Mediterrane palmen, bananen en vijgen en verschillende niet-mediterrane soorten zoals de delphiniums, hosta’s, hemerocallissen en phloxen, maken dat u even vergeet nog in Holland te zijn.