Donderdag is het vierde seizoen van Festival TREK, het grootste rondreizende food festival van Nederland, geopend in het Nijmeegse Hunnerpark. Na Rotterdam en Maastricht is het nu de beurt aan Nijmegen: voor de 3e keer is het Hunnerpark vier dagen lang omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant.

Het rondreizende festival vervolgt haar reis naar Utrecht, Eindhoven, Enschede, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en sluit het seizoen op zondag 10 september af in Den Haag. Het festival, dat onder leiding van de ‘BurgeRmeester van TREK’ staat, is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

BurgeRmeester van TREK
Het festival is officieel geopend door de ‘BurgeRmeester van TREK’: “Ik heb er maandenlang naar uit gekeken om weer met mijn dorpje neer te strijken in negen van de mooiste stadsparken van ons land en hier samen met mijn bezoekers bourgondisch te gaan genieten. Festival TREK staat komende editie in het teken van een nog grotere verscheidenheid aan cultureel genot, waarbij we een podium bieden aan opkomende muzikanten en kleinkunstenaars. Dit jaar kan er in het Gemeentehuis getrouwd worden en de biechtstoel in de kerk staat er voor de bezoekers om bij de priester vergeving te vragen voor hun zonden, waarna de monniken van de abdijbar een vers biertje tappen. Het belooft weer een waar spektakel te worden”.

Meer dan alleen lekker eten & drinken
De negen steden kunnen met de komst van Festival TREK rekenen op een perfecte mix van lekker eten & drinken. Een smakelijke ontdekkingsreis langs tientallen mobiele foodtrucks gecombineerd met een grote variëteit aan theater, kleinkunst, oude kermisklassiekers en live muziek. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk-, soul- en dance-hits uit de eighties.

Voor jong & oud
Naast de grote variëteit aan eten, drinken en vermaak is er ook aan de kleinste TREK bezoeker gedacht met onder andere een kindertheater, kookworkshop en oud Hollandse spelletjes. Festival TREK is gratis toegankelijk voor iedereen. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je eenmalig € 2,50 voor jouw hard-plastic festival glas. Door deze bijdrage worden tienduizenden plastic bekers bespaard & draag je bij aan een schoon terrein. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl.

Foto: Peter Lodder