Zaterdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur staat Plein 1944 vol met elektrische auto’s. De EV Trophy, een rally met elektrische auto’s van Kopenhagen naar Monaco, heeft een tussenstop in Nijmegen. Naast de rally is er een informatiemarkt over elektrische auto’s met autodealers uit de regio, particuliere bezitters, een informatiekraam en elektrische vuilwagens van Dar.

EV Trophy
De EV Trophy ondersteunt de duurzame toekomst van Europa door milieuvriendelijke mobiliteit en duurzame innovaties in transport onder de aandacht te brengen. Deelnemers uit Engeland, Denemarken, Spanje, Oekraïne, Duitsland, Zwitserland en Kroatië rijden de route van 2500 km mee.

De EV Trophy vertrekt op 24 mei uit Kopenhagen en wordt op 1 juni onthaald door Prins Albert II in Monaco. Onderweg bezoeken zij de groenste steden van Europa. Omdat Nijmegen volgend jaar Green Capital van Europa is komen zij dit weekend in onze stad. Vrijdagavond worden de auto’s opgeladen met 100% Nijmeegse windenergie van Huismerk Energie, op het terrein van de Vereeniging.

Zaterdag vertrekt de rally vanaf Plein 1944. Tijdens de ochtend kan iedereen komen kijken naar deze mooie stoet. De burgemeester geeft om 12.00 uur het startsignaal, waarna de rally koers zet naar Essen, de huidige Green Capital van Europa. Wie een elektrische auto heeft kan deze dag aansluiten bij de rally.