Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei zal Ad van Liempt, journalist, auteur en programmamaker in de St. Stevenskerk een toespraak houden. Op het Keizer Traianusplein spreekt burgemeester Bruls.

Zoals elk jaar herdenkt de gemeente op 4 mei allen die omgekomen zijn bij oorlogshandelingen, terreur of internationale vredesmissies. Zij doet dit in samenwerking met het Stedelijk 4 en 5 mei Comité Nijmegen. Het jaarthema 2017 is ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

Kitty de Wijzeplaats
Om 18.00 uur zullen leden van het college van burgemeester en wethouders aanwezig zijn bij de herdenking van de Nijmeegse Joodse slachtoffers op de Kitty de Wijzeplaats. Burgemeester Bruls leest hier samen met anderen de namen voor van mensen uit de Nijmeegse joodse gemeenschap die de oorlog niet overleefden.

St. Stevenskerk
Aansluitend vindt om 19.00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats in de St. Stevenskerk. Hier wordt door Ad van Liempt de overweging uitgesproken.

Keizer Traianusplein
Vanaf de St. Stevenskerk gaan de aanwezigen in een stoet naar het Keizer Traianusplein. Hier start om ongeveer 19.55 uur de officiële herdenking en kranslegging. Iedereen is welkom om hierbij aan te sluiten. Om exact 20.00 uur is iedereen twee minuten stil. Daarna houdt burgemeester Bruls een toespraak. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door drumfanfare Michaël uit Nijmegen. Na de herdenkingsplechtigheid nodigt het 4 en 5 mei Comité alle inwoners van Nijmegen uit voor een herdenkingsconcert. Dit concert vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging en begint om 21.00 uur. Toegang is gratis.