Welke ‘groene’ activiteit maakt Vierdaagsefeesten leuker voor jongeren? Dit vraagstuk stond centraal bij de ideeënwedstrijd, georganiseerd door Vierdaagsefeesten en de nieuwe opleiding Stad en mens van Helicon MBO Nijmegen. Tot 21 april konden vmbo- en havoleerlingen ideeën inzenden.
Uit alle inzendingen stak er één idee met vlag en wimpel bovenuit.

Het ‘Waalstrandfestival’ voor jongeren van 12 tot 15 jaar, compleet met gezond menu en actief programma: het idee van Anouk Vos uit Overasselt.

Samenwerking Vierdaagsefeesten en Helicon MBO Nijmegen

Vierdaagsefeesten ambieert het evenement te organiseren zonder daarbij de omgeving te belasten. Sterker nog, liefst maakt zij haar omgeving een stukje gezonder. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid maar samen met mensen, dus óók met de jongere doelgroep. Om op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen en het beste ‘groene’ idee om meer jongeren te betrekken, bundelden Vierdaagsefeesten en Helicon MBO Nijmegen onlangs hun krachten met een ideeënwedstrijd. Bij de nieuwe opleiding Stad en mens van Helicon MBO Nijmegen worden leerlingen uitgedaagd met lef en ondernemerschap, en deze wedstrijd voor vmbo- en havoleerlingen is een goede voorbereiding daarop.

Het beste ‘groene’ idee

Een energiezuinige pendelbus die jongeren ‘thuis’ ophaalt en thuisbrengt, een openluchtbioscoop, duurzame drinkzakken en véél meer artiesten gericht op de doelgroep: zomaar wat ideeën die zijn ingestuurd. Bij de wedstrijd werden vmbo- en havoleerlingen uitgedaagd om na te denken over een idee dat jongeren naar Vierdaagsefeesten trekt en past binnen een duurzame en gezonde omgeving.