De politie heeft op vrijdagavond 19 mei een 33-jarige automobilist uit Malden aangehouden. De man had in Nijmegen een aanrijding met een politieauto veroorzaakt en was vermoedelijk onder invloed. Agenten reden rond 23.30 uur in hun auto over de Muntweg. Toen zij de kruising met de Neerbosscheweg naderde, zagen zijn vanaf links een auto met hoge snelheid aan komen rijden, die rechtsaf de Muntweg in wilde slaan.

De man kon de bocht niet halen, reed over de middenberm en botste tegen de politieauto aan. De bestuurder, de 33-jarige man, reageerde niet op de agenten waarop zij hem met verzet uit het voertuig hebben gehaald. Hij is aangehouden. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed verkeerde, wilden de agenten een bloedblok laten afnemen. De man weigerde echter hieraan mee te werken. Zijn rijbewijs in ingevorderd.