Op zaterdag 20 mei vindt in Brebl in Nijmegen het event A Place Both Wonderful And Strange plaats, een feestje rondom de cultserie Twin Peaks. Aanleiding voor het feest is het verschijnen van het langverwachte derde seizoen van de serie van regisseur David Lynch op 21 mei.

Twin Peaks kwam in 1990 op de Amerikaanse televisie en draaide rondom de mysterieuze moord op de scholiere Laura Palmer in het stadje Twin Peaks. Onder leiding van Special Agent Dale Cooper (Kyle Maclachlan) wordt een onderzoek gestart naar de mysterieuze omstandigheden rondom haar dood.

De serie kreeg al snel een wereldwijde cult following en geldt tegenwoordig als een televisieklassieker. De technische en kunstzinnige wijze waarop de serie werd opgenomen was voor die tijd revolutionair, en zette een standaard voor latere televisieseries. Na 27 jaar verschijnt nu bij Showtime een vervolg van negen afleveringen, waarvoor naast Lynch ook een groot deel van de oorspronkelijke cast hun rol weer opneemt.

Voor de fans van het eerste uur, nieuwe ontdekkers en geïnteresseerden wordt een dansfeest gehouden geheel in de stijl van de serie. Verwacht mysterieuze hoekjes, vreemde figuren en spannende acts. Bezoekers nodigen we uit verkleed te komen in de stijl van de serie; de best dressed wint een mooie prijs. Live optredens komen van Taxidermist, Eerie Wanda (solo), Stefanie Janssen en wabi abi. Dj’s Ian Martin, McBain en Thijs Schuitman draaien de avond aan elkaar.

A Place Both Wonderful And Strange (Twin Peaks Party)
Zaterdag 20 mei 2017
Aanvang: 22.00 uur
Locatie Brebl, Waalbandijk 14E, Nijmegen
Entree: €5
Facebookevent: klik hier

Speciale vertoning
Op dinsdag 23 mei wordt er in Extrapool een speciale Twin Peaks screening gehouden, met een inleiding van de Amerikaanse muzikant McCloud Zicmuse, die in muziek en beeld komt vertellen over de trips die hij maakte naar het plaatsje waar de serie werd opgenomen.

It Is Happening Again… (Twin Peaks Screening)
Dinsdag 23 mei 2017
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Extrapool, Tweede Walstraat 5, Nijmegen
Entree: €5
Facebookevent: klik hier