Het muZIEum eindigde afgelopen weekend op de eerste plek als het ‘’Beste Uitje van Nederland 2017’’ in de categorie ‘Musea en Cultuur’ van de provincie Gelderland.

Bezoekers waardeerden hun kijkje in de wereld van blinden en slechtzienden met een stem en een zeer goede beoordeling.

Nummer 1 van Gelderland

Waar het muZIEum tijdens de tussenstand halverwege maart de eerste plek deelde met een andere attractie, wist zij daarna de nummer één van de categorie ‘Musea en Cultuur’ te worden met het eindcijfer 9.08. Stemmers konden de genomineerden beoordelen door cijfers te geven op verschillende zaken, zoals onder andere prijs/kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Landelijk

In de landelijke ranglijst van deze categorie is het muZIEum geëindigd op de tweede plek: een prachtig eindresultaat. De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van de kranten AD, Brabants Dagblad, het ED, Tubantia, BN DeStem, de PZC, de Stentor en de Gelderlander. De beste uitjes van Nederland werden in 8 verschillende categorieën verkozen door het Nederlands publiek.