Dinsdagavond 4 april vond de Kindergemeenteraad plaats. Achtenveertig leerlingen stemden voor het beste plan met als onderwerp “Samen maken wij Beuningen mooier”. Na een spannend debat won het projectvoorstel “Beuningen at the beach”. Dit project wordt binnenkort uitgevoerd.

Maar liefst 159 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van zes basisscholen uit de gemeente Beuningen werkten de afgelopen weken aan projectvoorstellen voor de Kindergemeenteraad. De 48 beste debatteerders gingen op 4 april aan de slag op het gemeentehuis. In ‘fracties’ werkten ze een projectvoorstel uit.

Creatieve voorstellen

Het voorstel met als thema “Samen maken wij Beuningen mooier” mocht maximaal 2.500 euro kosten. Basisschool De Triangel kwam met het idee om jong en oud elkaar te laten ontmoeten in zorgcentrum Alde Steeg met een landenthema. De Wegwijzer kwam met “sporten voor iedereen”, een idee om het project Sjors Actief & Sjors Creatief te stimuleren. Basisschool De Fontein wilde de Molensoos, de ontmoetingskring van Stichting Perspectief, ondersteunen. De school wilde elke schoolklas een middag langs laten komen.

Basisschool De Ruyter wil Beuningen mooier maken door elke deelnemende klas onder leiding van een kunstenaar stoeptegels te laten versieren. De Kameleon kwam met het idee “hotspot voor iedereen”. De school wilde het recent geopende jongerencentrum “Hot Spot” sponsoren door leuke spellen te kopen voor jongeren. Een strandje in Beuningen voor de zomermaanden met als naam “Beuningen at the Beach” was het idee van basisschool Klavervier.

Plan “Beuningen at the Beach” krijgt de meeste stemmen

Het debat in de raadszaal werd gevolgd door ongeveer 150 ouders en klasgenoten. Zij volgden de strijd via een beeldscherm in de hal van het gemeentehuis. Het werd spannend. Er was zelfs een derde stemronde nodig, waarin de kindergemeenteraadsleden nog konden kiezen uit twee projecten.

“Hot Spot” kreeg  23 stemmen in de laatste ronde, maar de winnaar met 26 stemmen werd het project “Beuningen at the beach”. Het winnende plan wordt nog vóór de zomervakantie uitgevoerd.