Talis: “Minimale huurverhoging voor 93% van onze huurders”

Dit jaar ontvangt 93% van de huurders van Talis een huurverhoging van 0,3%. Talis kiest er voor om de huur voor mensen met lagere inkomens per 1 juli alleen met de inflatiecorrectie te verhogen.

“Wij werken er op verschillende manieren aan om wonen betaalbaar te houden. Vooral voor mensen met een lager inkomen”, licht Claudia van der Wel, manager Verhuur en Verkoop van Talis toe. “Ook bij de huurverhoging is dit te zien. Huurders met een inkomen tot € 40.349 krijgen dit jaar alleen de inflatie doorberekend van 0,3%, terwijl wettelijk maximaal 2,8% is toegestaan.” Huurders met een inkomen boven de € 40.349 krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging van 4,3%.

Huurdersvereniging Accio is in een vroegtijdig stadium betrokken en heeft positief geadviseerd op het huurbeleid.

Lagere huren voor de lagere inkomens

In 2015 en 2016 heeft Talis voor huurders met lagere inkomens de huurprijs verlaagd. Wettelijk is de maximale huurprijs voor een sociale huurwoning € 710,68. Claudia van der Wel: “Ook in 2017 vragen we lagere huren voor onze woningen. Huurders met een inkomen tot net onder de € 35.000 betalen bij Talis maximaal € 635,05. Voor kleinere woningen met maximaal twee slaapkamers is dit niet meer dan € 592,55.”

Voor 1 mei ontvangen alle huurders een persoonlijk bericht over wat de huurverhoging voor hen betekent.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.