Het is een opzienbarende muzikale ontmoeting van de hoogste categorie, Junun featuring Shye Ben Tzur & The Rajasthan Express. Op maandag 5 juni staat deze grote groep muzikanten op het hoofdpodium van Music Meeting voor een vurig optreden. De bezoeker krijgt een muzikale ervaring van topniveau voorgeschoteld van verschillende muziekstromingen uit India, van Bollywood tot qawwali, met een Westerse twist.

Junun is het project van de Israëlische componist en gitarist Shye Ben Tzur en The Rajasthan Express, een collectief van Indiase muzikanten met verschillende muzikale achtergronden. Op het podium smelten qawwali-zangers, Manganiyar-artiesten en een eigenzinnige blazerssectie samen tot een bijzondere combinatie van meditatieve zang en groovy jazz.

Nieuwe namen op de Afro-Latin Night

Met de toevoeging van twee nieuwe namen is ook het programma van de Afro-Latin Night op zondag 4 juni bekend. De optredens van Bitori featuring Chando Graciosa (Kaapverdië), Totó la Momposina y Sus Tambores (Colombia), Africa Negra (Sao Tomé en Principe) en African Salsa Orchestra (Benin, Frankrijk) staan garant voor een swingende zondagavond.

Ook nieuw op het programma van festival Music Meeting zijn: Den Sorte Skole (Denemarken), Ben Williams & Sound Effect (VS), Bram Stadhouders & The Big Barrel Organ (Nederland) en Pantra Sein Hla Myaing (Myanmar). Bekijk het programma op www.musicmeeting.nl.

Foto gemaakt door: Gerard Verschooten