Ben Feringa heeft zich als ambassadeur verbonden aan InScience, Dutch International Science Film Festival. In 2016 won Feringa de Nobelprijs voor de Scheikunde. Met het ambassadeurschap onderstreept Feringa het belang van InScience als het Nederlandse wetenschapsfilmfestival. De derde editie van InScience vindt plaats van 8 tot en met 12 november 2017 in Nijmegen.

Feringa sluit zich aan bij ambassadeurs van InScience als Robbert Dijkgraaf (Directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, voormalig president KNAW), Daniel Dennett (Cognitive studies), José van Dijck (president KNAW), Rob van Hattum (eindredacteur wetenschap VPRO en Chief Science Officer NEMO Science Center) en Martin Stratmann (President Max Planck Gesellschaft), Hoyte van Hoytema (Cinematograaf) en Hubert Bruls (Burgemeester Nijmegen). Feringa is hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen en vice-president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Over InScience
InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland en trok in 2016 zevenduizend bezoekers. Vijf dagen lang stonden de beste (inter)nationale wetenschapsfilms op het programma. Het festival programmeert lezingen, filmbeschouwingen, debatten en ontmoetingen op het snijvlak van wetenschap en kunst. Voor de hoogste klassen van de basisschool en voortgezet onderwijs organiseert InScience een educatief programma, dat in 2016 bezocht werd door duizend leerlingen.

InScience werkt binnen de European Science Film Association samen met gevestigde internationale wetenschapsfilmfestivals en is mede-initiatiefnemer van de European Academy of Science Film. InScience wordt, naast de kennis- en cultuurinstellingen Radboud Universiteit/Radboudumc, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, ArtEZ en het Max Planck Instituut, ondersteund door de lokale en provinciale overheden en internationaal opererende innovatieve bedrijven als Synthon en NXP. In die samenwerking draagt het festival bij aan de versterking van de culturele infrastructuur en de profilering als kennisintensieve regio.

(C) Foto: InScience