Hoe kunnen we in deze chaotische wereld nog tot rust komen? Kom naar de Nacht van de Filosofie op 21 april en denk verder over het thema Rust.

Dit kan onder andere met nieuwe Denker des Vaderlands René ten Bos, de schrijver van het essay voor de Maand van de Filosofie Joke Hermsen, de huidige Denker des Vaderlands Marli Huijer en vele anderen.

Boordevol

Radboud Reflects neemt de organisatie van dit grootse landelijke filosofie-evenement over van Amsterdam. Het programma zit boordevol lezingen, gesprekken, filosofische cafés, discussies, filosofie workshops, debatten, stand-up filosofie, kunst en muziek.

Socrates wisselbeker

Ook de uitreiking van de Socratesbeker ontbreekt niet op deze Nacht. Wie krijgt dit jaar de prijs voor het meest urgente publieksvriendelijke filosofieboek van 2017?

Onrustige tijden

We leven in onrustige tijden. We hebben meer vrije tijd dan ooit, maar we hebben geen rust gevonden. Informatie vliegt ons continu om de oren en moderne technologie verleid ons om 24/7 bereikbaar te zijn. Op de flexibele arbeidsmarkt moeten we onszelf telkens opnieuw uitvinden, waardoor de zoektocht naar ‘onszelf’ een uitputtende concurrentiestrijd is geworden.

Ook in de politiek heerst onrust. President Trump heeft in zijn nog korte regeertermijn geopolitieke aardverschuivingen veroorzaakt en in Europa overschreeuwt de boze burger ieder redelijk debat.

Deelname kost € 20,- | studenten betalen € 10,-

Kijk voor meer informatie op: www.ru.nl of Facebook.