Op dinsdag 11 april zorgen School der Poëzie en Bibliotheek Gelderland Zuid dat het in LUX zindert van de poëzie. In twee VERS Talkshows dragen kinderen uit Nijmegen en omgeving zelfgeschreven gedichten voor en gaan aan tafel gaan met (kinderboeken)schrijver en dichter Joke van Leeuwen.

Aan het einde van beide programma`s selecteren deskundige jury`s een aantal kinderen en jongeren die doorgaan naar de grote VERS finales op 30 mei in het Compagnietheater in Amsterdam! De Talkshows beginnen om 10.30 en 13.30 uur.

VERS Talkshow

Onder leiding van docenten van School der Poëzie schreven kinderen van basisscholen de Okkernoot (Zetten), de Jacobusschool (Valburg), de Vossenburcht, de Sterrendans, de Buut, de Wieken en de Klumpert (Nijmegen) grappige, vrolijke en soms ook absurde gedichten. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt hun eigen werk op de planken.

Tussen de voordrachten door gaan ze aan tafel met Joke van Leeuwen en spreken over elkaars poëzie. Ze hebben allerlei bijzondere vragen voor haar in petto. Van Leeuwen schrijft boeken en gedichten voor zowel kinderen als volwassenen. Ze won al talloze belangrijke prijzen en is befaamd voor haar kinderboeken in dichtvorm. Ook illusionistCelsius geeft acte de présence: hij trakteert het jonge publiek op een act vol met magie en mystiek. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury’s

De  deskundige jury`s, die bepalen wie er doorgaan naar de grote VERS finale voor kinderen in Amsterdam, bestaan onder meer uit Joke van Leeuwen, Marieke Hoeve,programmacoördinator basisonderwijs en Petra Mackenbach, projectmedewerker afdeling educatie bij Bibliotheek Gelderland Zuid en René Roumen, werkzaam bij het Poëziecentrum Nijmegen.

Uitnodiging

Iedereen is van harte welkom om de VERS Talkshows in LUX (Mariënburg 38-39) bij te wonen. Gratis entree. Wél graag even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of telefoonnummer: 020-3307817.