Zondagavond tijdens de surveillance zag een politieagent op de motor een bestuurder van een opmerkelijke motor over het fietspad naast de Tunnelweg tegen de richting in en zonder helm rijden. Getracht werd hem een stopteken te geven, echter de motor ging er vandoor.

Een achtervolging werd niet ingezet omdat de motorrijder met hoge snelheid de Koninginnelaan inreed en bijna een aanrijding veroorzaakte. Wel werd gezocht in de omgeving en kort hierna werden de bestuurder en zijn motor aangetroffen op de Pastoor Zegersstraat. Hij was op de kruising met de Kwartelstraat onderuit gegaan en de motor was hierbij ernstig beschadigd.

Bij navraag bleek dat de motorrijder geen rijbewijs had en ‘s middags ook al had gereden. Hiervoor had hij een bekeuring gekregen en een brief werd hem uitgereikt waarin stond dat bij een volgende keer de motor in beslag zou worden genomen, wat nu dus gaat gebeuren. Tegen de bestuurder, die werd aangehouden, wordt proces-verbaal opgemaak