540 mantelzorgers in de gemeente Beuningen ontvangen komende dagen weer een leuke attentie. Op donderdag 13 april overhandigde wethouder Jan Kersten de eerste attentie aan mevrouw Moerman uit Weurt.

Mantelzorgers zetten zich vaak langdurig en onbetaald in voor iemand die ziek of hulpbehoevend is of bijvoorbeeld een lichamelijke of psychische beperking heeft. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. De gemeente Beuningen heeft grote waardering voor de vele mantelzorgers die dag in, dag uit actief zijn voor hun naasten. Daarom reikt de gemeente aan alle mantelzorgers een attentie, in de vorm van een tegoedbon, uit.

De mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg ontvangen deze tegoedbon. Mantelzorgers die niet zijn geregistreerd, maar dit wel willen, kunnen zich aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg via Stichting Perspectief. Na aanmelding ontvangen zij nieuwsbrieven en andere informatie. Volgend jaar komen zij dan ook in aanmerking voor een attentie.

Steunpunt Mantelzorg

De gemeente Beuningen vindt het belangrijk dat mensen op hun eigen manier voor een ander kunnen zorgen én maatschappelijk actief kunnen blijven. Daarom zijn er diverse mogelijkheden en voorzieningen voor mantelzorgers in de gemeente Beuningen. Denk bijvoorbeeld aan informatiebijeenkomsten, een ondersteuningsinloop in elke kern, aandacht voor jonge mantelzorgers, vervanging van de mantelzorger en huishoudelijke zorg voor overbelaste mantelzorgers.

Dit wordt allemaal georganiseerd vanuit het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Perspectief. Inwoners kunnen voor meer informatie terecht bij het Steunpunt via telefoonnummer 024-675 09 39 of info@stg-perspectief.nl.