De lift bij de brug De oversteek krijgt een nieuw gezicht. Samen met The Big Draw vraagt de gemeente Nijmegen kunstenaars om een kunstwerk te maken op de bekisting. Die zit de komende jaren nog rondom de lift. Tot 12 mei kunnen kunstenaars voorstellen indienen.

Rondom de lift van de brug De Oversteek is een houten bekisting gemaakt om te voorkomen dat de lift, die vernield is, verder wordt beschadigd. De houten platen zijn een prima basis voor een tijdelijk kunstwerk op deze gezichtsbepalende plek. Een kunstwerk heeft een positieve uitstraling en voorkomt hopelijk ongewenste uitingen. Zo krijgt de sfeer van de plek een impuls terwijl de omgeving in ontwikkeling is. Het kunstwerk kan een schildering zijn maar ook voorstellen voor andere kunstwerken op de bekisting zijn welkom.

Inspiratie
De houten bekisting en het gevraagde kunstwerk hebben invloed op het beeld van de brug en de betekenis van de brug en haar omgeving. Het kunstwerk moet dan ook gemaakt worden vanuit de inspiratie van de brug en de omgeving van de lift. Er zijn drie belangrijke elementen voor inspiratie. Ten eerste de brug De Oversteek zelf met het kunstwerk ‘Lights Crossing’ en de ‘Sunset March’, het ontwikkelgebied Waalfront en het cultureel kwartier NYMA.

Jury
De uitslag is op 26 mei en de opdracht moet uiterlijk 6 juli 2017 klaar zijn. De verwachting is dat het kunstwerk drie tot vijf jaar blijft staan. Er is een budget van 12.000 euro. Een jury beoordeelt de inzendingen en bestaat uit: wethouder cultuur Bert Velthuis, een lid van de commissie beeldende kunst, een Sunset March vertegenwoordiger, een vertegenwoordiger van The Big Draw Nijmegen en een (toekomstige) bewoner van het nieuwe aangrenzende project Koningsdaal.

Meer informatie staat op www.nijmegen.nl en www.thebigdrawnijmegen.nl.