CWZ en gemeente stimuleren medewerkers om met de fiets

Werknemers van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) moeten vaker op de fiets naar hun werk komen. Het CWZ en de gemeente Nijmegen bieden medewerkers daarom vanaf april speciale acties aan waarmee prijzen en bonuspunten te verdienen zijn. Het doel is om het aantal fietsers te laten stijgen van zo’n 600 naar 900.

Het CWZ trapt af met een actieweek van 10 tot 14 april. In die week zorgt het CWZ op de Binnenhof voor diverse voorlichtings- en stimuleringsacties, zoals een fietsmarkt, een fietsbroodje, een proefrit op een e-bike en kans op leuke prijzen bij deelname. Gosse van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van CWZ: “Wij vinden het belangrijk dat het ziekenhuis bereikbaar blijft en dat er voldoende parkeerplek voor patiënten en bezoekers is. Minder autogebruik door medewerkers draagt daar aan bij. Bovendien is fietsen gezond. Daarom hebben we de voorzieningen voor fietsende collega’s flink uitgebreid en zijn er bonuspunten te verdienen voor fietsers. Deze bonuspunten kunnen zij bijvoorbeeld verzilveren in een webshop en bij aangesloten fietshandelaren.“

De gemeente Nijmegen ondersteunt het fietsplan van het ziekenhuis vanuit het project SLIMopweg. Harriët Tiemens, wethouder Mobiliteit: “In SLIMopweg werken we samen met bedrijven, grote instellingen en bewoners aan oplossingen om de bereikbaarheid in en om Nijmegen te verbeteren. Dat doen we door het gebruik van OV en fiets te stimuleren, maar bijvoorbeeld ook door met werkgevers te praten over een beter spreiding van werktijden. Dat vermindert de verkeers- en parkeerdruk en draagt ook nog eens bij aan een gezondere en leefbare stad. Het CWZ levert met dit fietsplan een mooie bijdrage aan deze doelen.”

CWZ aantrekkelijk voor fietsende medewerkers
Het ziekenhuis breidde de voorzieningen voor fietsers in de afgelopen periode flink uit. Zo zijn er meer fietsparkeerplekken, douches, kleedkamers en speciale rekken voor regenkleding. Voor wie onverhoopt een lekke band krijgt, is er een reparatieservice die onder meer banden plakt. Aan het einde van de dag haal je de fiets mét geplakte band weer op.

Wie met de fiets naar zijn werk komt, spaart bovendien met elke rit bonuspunten. Een chip aan de fiets registreert de gereden rit bij de ingang van de fietsenstalling en de medewerker krijgt bonuspunten. Deze punten kan de medewerker verzilveren in een speciale webshop of bij aangesloten fietshandelaren.

Op donderdag 13 april deelden Gosse van der Veen en Harriët Tiemens presentjes uit aan enkele CWZ-medewerkers die bonuspunten verdienen, omdat ze gebruik maken van de vernieuwde fietsenstalling.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.