Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken.

De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen. Op 7 mei komt het campagneteam naar Nijmegen om zowel voetballers als supporters van Sport Club Excelsior Nijmegen bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam is zondag 7 mei van 14:00 tot 18:00 uur met een stand aanwezig bij S.C.E. Nijmegen. Tijdens dit bezoek zal het BOB-team bezoekers aanspreken en worden zij uitgenodigd voor de BOB-quiz. Deze quiz staat in het teken van BOB sport en is bedoeld om kennis over de negatieve gevolgen van rijden onder invloed over te brengen. Na deelname wordt er een presentje uitgedeeld.

Het team van Rijden Zonder Invloed is de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.