Aanhoudingen in onderzoek drugshandel en witwassen

Beuningen/Ewijk/Kerkdriel/Nijmegen – In een langlopend onderzoek heeft de politie dinsdag 18 april twee mannen uit Ewijk van 23 en 31 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen. Er zijn ook verschillende doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden gedaan. Daarbij werd op drie locaties een hennepkwekerij aangetroffen. Bij deze locaties werden nog eens drie personen aangehouden.

Nadat vorig jaar een hennepkwekerij werd opgerold, kwamen in het onderzoek de namen van de twee Ewijkse mannen in beeld. De politie stelde een vervolgonderzoek in en er ontstond het vermoeden dat dit tweetal zich bezig zou houden met het faciliteren en exploiteren van hennepkwekerijen en het witwassen van het daar­mee verdiende geld. Dinsdag 18 april zijn de twee aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze praktijken.

Hennepkwekerijen opgerold

De politie heeft in het kader van dit onderzoek ook diverse zoekingen gedaan in woningen en bedrijfs­panden. Op de Plakstraat in Winssen werden in een schuur onder andere 900 hennepplanten aangetroffen. Op de Begijnenstraat in Ewijk trof de politie twee afzonderlijke kwekerijen aan in een schuur. In één ruimte waren de planten net geoogst, in de tweede ruimte stonden circa 500 planten. Op de Triangel in Ewijk bevond zich hennepkwekerij met in totaal circa 450 planten. In alle gevallen was er ook sprake van diefstal van stroom.

Er zijn drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Het gaat om een 31-jarige man uit Winssen en twee mannen uit Ewijk van 47 en 60 jaar. Ook viel de politie een pand binnen aan de Wilgenoord in Beuningen. Daar werd een 49-jarige man aangehouden op verdenking van overtreding van de wet wapens en munitie. Bij hem werd een groot aantal patronen aangetroffen. Op de Lange Weistraat in Kerkdriel heeft de politie een 26-jarige man aangehouden die een lading net geoogste hennepplanten in zijn auto had liggen.

In Nijmegen, op de Lankvorst, heeft de politie in een garagebox materialen aangetroffen die gebruikt worden om hennepkwekerijen in te richten. De aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Afpakken

De politie heeft verder diverse personenauto’s, een quad en crossmotoren in beslag genomen in het kader van wetgeving gericht op het afpakken van vermogen van mensen die met illegale praktijken geld verdienen. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.