Turgay Tankir wordt de nieuwe voorzitter van het Huis voor de Binnenstad. De stichting heeft in hem een bevlogen en onafhankelijke verbinder gevonden die goed bekend is met het Nijmeegse bedrijfsleven. Hij volgt Hubert Hendriks op die meer dan vijf jaar voorzitter was. Na een inwerkperiode draagt Hendriks de voorzittershamer op 18 mei over.

Tot vorig jaar was Turgay Tankir wethouder Economische Zaken van de gemeente Nijmegen. Vanuit die rol is hij goed op de hoogte van wat er speelt bij de ondernemers en van de ontwikkelingen in de binnenstad. Als zelfstandig ondernemer is Tankir op dit moment actief betrokken bij verschillende projecten rondom het thema arbeidsmarkt en werkgelegenheid.

De partners vanuit retail (VCON), horeca (KHN), cultuur (CCN) en vastgoed (VCVN) binnen het Huis voor de Binnenstad zijn verheugd over de nieuwe voorzitter. Het Huis voor de Binnenstad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een partij die staat voor de belangen van een aantrekkelijke, economisch goed functionerende binnenstad.