Tobias van Elferen volgt Rob Jetten op als fractievoorzitter van D66 Nijmegen. Jetten verlaat de Nijmeegse Gemeenteraad, die afgelopen woensdag als lid van de Tweede Kamer gekozen is.

Van Elferen: ‘Ik heb er veel zin in. Er staat een hecht team dat goed functioneert en aan de slag wil voor een duurzamere stad, met het allerbeste onderwijs en waarin meer mensen aan het werk zijn. Aan dat team wil ik graag leiding geven.’

Ambitie

Tobias is sinds 2010 lid van de Nijmeegse gemeenteraad. Als campagnecoördinator, vicefractievoorzitter en woordvoerder op onder andere duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling is hij een ervaren kracht in de Nijmeegse politiek. Van Elferen: ‘We willen nog dit jaar aan de slag voor de aanleg van de Dorpensingel, het voortbestaan van een deel van de Honig en het oplossen van de grote hoeveelheid mensen in de bijstand.’ In het dagelijks leven is Van Elferen werkzaam als online marketeer en marketing analist. Hij is getrouwd, woont in de Wolfskuil en heeft een zoon.

Pieter de Wit

Door het vertrek van Kamerlid Rob Jetten, zal Pieter de Wit terugkeren in de Nijmeegse gemeenteraad. De Wit was eerder, van 2012 tot 2014, lid van de Nijmeegse gemeenteraad, daarvoor was hij actief als fractievolger voor de Democraten. Van Elferen: ‘Met de toevoeging van een ervaren kracht, in de persoon van Pieter de Wit, zijn we voortdurend op volle sterkte.’