Sevim Bahar en Marcel Geutjes van basisschool De Hazesprong zijn de Nijmeegse Conciërge van het Jaar 2016/2017.

Zij ontvingen de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Janno Peters, die samen met Remy Maessen (onderwijswoordvoerder D66 Nijmegen), Rob Jetten (fractievoorzitter D66 Nijmegen en kandidaat-Kamerlid) en onderwijsbestuurder Frans Laarakker in de vakjury zat.

D66 Nijmegen zet jaarlijks met de verkiezing ‘De Nijmeegse Conciërge van het Jaar’ het onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje.

Persoonlijke motivaties

Na de online stemming zat de duo-inzending Bahar en Geutjes samen met Mohammed Achouitar (De Driemaster) en Peter Wijers (Sint Nicolaasschool) in de finale van de verkiezing. Uit die drie finalisten mocht de vakjury een keuze maken. ‘Dat was niet eenvoudig’, vertelt Maessen. ‘Het zijn allemaal topconciërges.’ Uiteindelijk gaven de persoonlijke motivaties van met name leerlingen en oud-leerlingen de doorslag in de keuze voor Bahar en Geutjes. ‘Ze zijn volgens leerlingen samen de “baas van de school”. En we zijn onder de indruk van hun duonominatie: samen zorgen ze ervoor dat leerlingen zich veilig en fijn voelen op school. Ze doen precies het juiste op het juiste moment.’

Alle kandidaten bezocht

Er werden vijf kandidaten genomineerd en er werd meer dan 600 keer gestemd op de website van D66 Nijmegen. ‘Dat is hartstikke mooi,’ vindt ook Maessen. ‘Het grote enthousiasme dat deze verkiezing bij de Nijmeegse scholen heeft losgemaakt toont eens te meer hoe belangrijk ons onderwijsondersteunend personeel is. Ze zijn van onschatbare waarde voor ons onderwijs.’ D66 bezocht na de uitreiking alle genomineerde conciërges met een bloemetje.