Op zaterdagochtend 11 maart 2017 steken de Nijmeegse kandidaat-Tweede Kamerleden Lisa Westerveld (GroenLinks, nr 14) en Maarten Groothuizen (D66, nr 15) de handen uit de mouwen bij Natuurtuin Goffert tijdens NL Doet.

Jaarlijks bezoeken bijna 3500 scholieren de Educatieve Natuurtuin, waar 13 verschillende natuurlandschappen zijn gerealiseerd. Samen met andere vrijwilligers helpen de politici bij het renoveren van de bijenstand (een droge en beschutte plaats voor bijenkasten) en het maken van een klokkenspel van kastanje-stammen ten behoeve van de muziekles in de Natuurtuin. Westerveld en Groothuizen nemen een aantal lokale partijgenoten mee om deze klus te klaren en via de website van NL Doet hebben ook andere vrijwilligers zich aangemeld om te helpen.

Natuurtuin

De Stichting Educatieve Natuurtuin Goffert biedt natuureducatielessen aan schoolklassen, maar kent ook een aantal andere activiteiten. De Natuurtuin wordt draaiende gehouden door één gesubsidieerde kracht en een groot aantal vrijwilligers. Zij verzorgen onder andere de lessen voor schoolklassen en het onderhoud van de landschappen, de kruidentuin en de bloementuin.

Voorzitter Stijn Verbruggen: ‘We zijn blij dat de Nijmeegse politici hun waardering voor de Natuurtuin laten blijken door te komen helpen tijdens NL Doet en we hopen op deze manier het belang van de educatieve lessen opnieuw bij de Nijmeegse schoolbesturen onder de aandacht te brengen’.

NL Doet

De werkzaamheden aan de bijenstand en het ‘natuurlijke klokkenspel’ vinden plaats op zaterdag 11 maart 2017 van 9.45 tot 13.30 uur bij de Educatieve Natuurtuin Goffert aan de Goffertweg 19 (naast restaurant De Goffertboederij).

Kijk op natuurtuingoffert.nl voor meer info over de Educatieve Natuurtuin Goffert.