Nijmeegse Het Brandt brengt nieuw album Verder Weg uit

De Nijmeegse formatie Het Brandt brengt op zaterdag 18 maart haar nieuwe album ‘Verder Weg’ uit. Om dit te vieren, organiseert de band op diezelfde avond een releaseshow in de Parapufabriek in thuisstad Nijmegen.

De Nederlandse singer-songwriters Shireen en Willie Darktrousers treden op als support act. Het album Verder Weg is het derde studioalbum van de band en wordt gepresenteerd op cd in een gezeefdrukte houten bloemenpers, waarmee ze samen hun zoektocht voortzetten naar nieuwe verhalen voor deze tijd. Na de albums Huisopname (2011) en Suf eind der geschiedenis (2015) zijn ze dus zeker nog niet uitverteld. De releaseshow in de Paraplufabriek is de eerste mogelijkheid om de cd aan te schaffen, waarbij de band ook nummers van het album speelt. Het album Verder Weg is daarnaast ook te krijgen bij de andere concerten van Het Brandt, maar kan ook worden besteld via hun website. Tijdens de releasehow brengt singer-songwriter Shireen uit Amsterdam haar crisisfolk daarbij ook ten gehore. Ook Willie Darktrousers uit Leeuwarden komt langs om de boel te laten rammelen.

Voornamelijk liefhebbers van folk, sfeervolle Nederlandstalige teksten en een bluesy setting zullen goed aan hun trekken komen bij de muziek van Het Brandt. De bandleden Harko, Bart, Tim en Tess hopen deze eenvoudige opzet om te zetten in hun meest krachtige troef. Hiermee worden hun nummers op een bijzondere manier en met overgave de wereld in gestuurd: meeslepend, krachtig en toch ook klein.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.