Wederom is het Nijmeegse muZIEum genomineerd voor een prijs. Dit keer voor het “Beste Uitje van Nederland 2017”, een publieksprijs georganiseerd door diverse landelijke en regionale dagbladen. Van 18 februari tot en met 31 maart kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete uitje. Begin april worden de winnaars bekendgemaakt.

Waardering

Bezoekers stappen bij het muZIEum even de wereld van blinden en slechtzienden binnen. Binnen in absolute duisternis of in het stadscentrum met een virtualrealitybril worden zij rondgeleid door een blinde of slechtziende gids, die onderweg vertelt en vragen beantwoordt. Deze persoonlijke ervaring vormt een leuk uitje én biedt inzicht in de wereld van een ander. Bezoekers waardeerden dit al eerder. Zo eindigde het muZIEum vijf jaar op rij in de top 3 van de ANWB-verkiezing “Leukste Uitje van Gelderland”. Het muZIEum is trots op deze nieuwe nominatie en hoopt dat bezoekers hun ervaring met een stem waarderen. Bezoekers kunnen hun stem achterlaten via beste-uitje.nl/muzieum.

Beste Uitje

De publieksprijs Beste Uitje 2017 is een initiatief van de kranten AD, Brabants Dagblad, het ED, Tubantia, BN DeStem, de PZC, de Stentor en de Gelderlander. De genomineerde uitjes zijn verdeeld over acht categorieën.

Het muZIEum is genomineerd in de categorie “musea en cultuur”. Per categorie komt er in elke provincie een winnaar. Uit de provinciewinnaars wordt per categorie een landelijke winnaar uitgeroepen. Tijdens het stemmen wordt bezoekers gevraagd diverse aspecten van hun favoriete uitje te beoordelen. De top 5 wordt bepaald op basis van het aantal stemmen, daarna gelden de gemiddelde rapportcijfers om de winnaars te bepalen.