Particuliere huiseigenaren in de gemeente Beuningen die hun huis willen verduurzamen, kunnen een lening krijgen om hun woning energiezuiniger te maken. Vanaf maandag 17 april verstrekt de gemeente via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de duurzaamheidslening. Er is een budget van €500.000,- beschikbaar gesteld.

De duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden, waarmee particuliere huiseigenaren van bestaande woningen energiebesparende maatregelen in en aan de woning kunnen financieren. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isolatie maatregelen of een warmtepomp.

Het verduurzamen van woningen is één van de doelstellingen uit de onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Energievisie ‘Energiek Beuningen’. Daarin staat de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn.

Meer comfort en lagere energierekening

Door de woning energiezuiniger te maken met energiebesparende maatregelen besparen inwoners niet alleen op hun woonlasten, de woning wordt er ook aangenamer en comfortabeler van. Meer wooncomfort én een lagere energierekening. Bovendien helpt het mee aan een beter milieu en kunnen de energiebesparende maatregelen goed zijn voor de waarde van de woning.

Duurzaamheidslening aanvragen

Huiseigenaren vragen de duurzaamheidslening aan bij de gemeente. Aanvragers kunnen minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen om hun huis aan te passen. De looptijd bedraagt 10 tot 15 jaar afhankelijk van het geleende bedrag.

Ook is het mogelijk om tot 20% van het totale bedrag maatregelen te treffen om de woning levensloopgeschikt te maken. Dit stimuleert oudere aanvragers om, als ze toch aan het verbouwen gaan, ook enkele levensloopbestendige maatregelen mee te nemen. Voor meer informatie over de lening of het aanvragen van de lening zie vanaf 17 april de website van de gemeente Beuningen.