Informatiemiddag voor kinderen in het Reichswald

Op zaterdag 18 maart organiseert de ‘Klever Waldjugend’ een informatiemiddag in het Reichswald. De middag is speciaal bedoeld voor kinderen en jongeren, maar volwassenen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Onder leiding van deskundigen krijgen de bezoekers op een toegankelijke en uitdagende manier voorlichting over de geheimen, de rijkdommen en de geschiedenis van dit duizenden jaren oude bos en zijn omgeving. Zo zal een boswachter tijdens een wandeling vertellen over de bijzondere planten en dieren die hier leven. In deze tijd van het jaar is dat extra interessant omdat de natuur nu uit haar winterslaap ontwaakt.

Uiteraard zal ook worden ingegaan op de mogelijke komst van windindustrie in het Reichswald, dat een ernstige bedreiging vormt voor het bos en zijn bewoners. Aangezien Nederlandse volwassenen aanwezig zijn die voor een vertaling zorgen, zijn ook Nederlandse jongeren meer dan welkom.

Geïnteresseerden kunnen zich om 15.30 uur melden op de parkeerplaats Kartenspielerweg/B 504. De organisatoren verzoeken de bezoekers drinken en een pen mee te nemen. Bij regen wordt aangeraden laarzen en beschermende kleding te dragen. De informatiemiddag is kosteloos.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.