‘Het was heel zwaar, maar door jullie was het de mooiste week ooit.’ – Pim
‘Zonder de #jonge100 had ik het nooit gehaald’ – Amanda
‘Mijn opa moest huilen toen we met z’n allen over de finish kwamen’ – Tiemen

Enkele reacties van het team met lopers van de 100ste Vierdaagse

Kinderen die dit jaar 12 jaar worden mogen voor het eerst de Vierdaagse Nijmegen lopen. Elke dag 30 km, en dat kan dit jaar in een superspeciaal team met de 101 jongste lopers. De Kindercorrespondent is in samenwerking met de Vierdaagse Nijmegen en het vfonds op zoek naar 101 jonge wandelaars die dat cool vinden.

Na het grote succes van de #jonge100 vorig jaar, gaat dit jaar een grote groep kinderen als team vier dagen 30 km per dag te lijf. De Kindercorrespondent zoekt juist hen als lid van het V-team. Aanmelden voor het V-team kan door een mail te sturen naar vierdaagse@kindercorrespondent.nl.

Het V-team

Het V-team, zoals de groep dit jaar heet, maakt onderweg zelf reportages, ze doen interviews en gaan los op social media door te vloggen. Als groep worden de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid. Daarom zijn ze dus het V-team! Met steun van het vfonds, de Vierdaagsepartner voor vrede en vrijheid.

Kindercorrespondent Tako Rietveld: “We oefenen samen, steunen elkaar tijdens de moeilijke momenten en wandelen tijdens de Vierdaagse zoveel mogelijk samen. Door onze reportages en interviews delen we de stem van de kinderen met de volwassenen die we tegenkomen. Dat is wat ik als Kindercorrespondent het meest belangrijk vindt. We maken er net als vorig jaar een heel groot feest van.”

Oproep aan kinderen uit 2005

Wandel jij de Vierdaagse voor de eerste keer (geboortejaar 2005) en heb je zin om met 100 andere kinderen te wandelen, zingen en extra in het zonnetje gezet te worden, stuur dan een e-mail naar: vierdaagse@kindercorrespondent.nl en geef je op. Nieuwsgierig?? In 2016 liep de Kindercorrespondent voor het eerst met 100 kinderen de Vierdaagse. Daarover maakte hij deze film: jonge100.nl.

Foto: Kindercorrespondent