Stichting NL Bloeit! gaat op 22 maart aan de rand van Nijmegen in een nu leeg grasland een voedselrijk smulbos aanleggen.

Samen met basisschool De Komeet, het IVN, studenten van Helicon, wethouder Henk van den Berg en gedeputeerde Jan Jacob van Dijk (provincie Gelderland) worden 300 inheemse bomen en struiken geplant.

Er worden alleen voedselproducerende soorten gebruikt, zoals wilde kers, wilde appel, aalbes, lijsterbes, gewone vlier, Gelderse roos en hazelaar. Dit is zowel interessant voor mensen als voor de fauna omdat er straks veel voedsel aanwezig is: bloesem, nectar, stuifmeel, vruchten en noten. Met deze 300 bomen en struiken is dan ook een grote toename van de biodiversiteit te verwachten.

PlantenSpeler

Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2017 is ‘bomen verbinden’. Dat wordt dit jaar gevierd met de PlantenSpeler. Wist je dat planten en bomen muziek kunnen maken? Voor het eerst in Gelderland te zien en te horen: de PlantenSpeler. Elke plant of boom zendt een eigen frequentie uit die je met de PlantenSpeler kan vertalen naar klanken. Sommige planten beginnen voorzichtig met een lage of juist hoge toon en kunnen er steeds meer klanken bijkomen.