Nadat bij de politie informatie was binnen gekomen over een hennepkwekerij in een woning aan de Willemsweg, gingen agenten naar de woning toe om te zien of die informatie klopte. Nadat bij de voordeur was aangebeld, ging aan de achterzijde een rolluik open en klom een man over de schutting om er vandoor te gaan. Daar was overigens rekening mee gehouden.

De man kon in de brandgang aangehouden worden. Het betrof een 24-jarige Nijmegenaar. In de woning werd een hennepkwekerij met 150 planten aangetroffen. Daarnaast een grote hoeveelheid gedroogde henneptoppen. Ook vonden de agenten een geladen vuurwapen in de woning. De bewoner, een 26-jarige Nijmegenaar, en een 34-jarige man zonder vaste verblijfplaats werden aangehouden. Omdat stroom illegaal werd afgetapt heeft Liander de elektriciteitsvoorziening afgesloten.