Wethouder reikt diploma’s ‘werken met de digitale overheid’ uit

Donderdag 16 februari was de feestelijke afsluiting van de eerste cursus: ‘Werken met de digitale overheid’ in de Bibliotheek De Mariënburg. Wethouder Bert Velthuis was aanwezig voor de uitreiking van de certificaten.

Vanaf 2017 is het de bedoeling dat iedereen vrijwel alles digitaal moet kunnen regelen bij de overheid, maar dat is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. “Daarom is het goed dat de bibliotheek zich bezighoudt met het aanbieden van deze gratis computercursussen,” aldus Wethouder Bert Velthuis.

Cursisten leren hoe ze DigiD kunnen gebruiken, in kunnen loggen op overheidssites en online aanvragen kunnen doen voor bijvoorbeeld een toeslag. In vier bijeenkomsten maakt de cursist kennis met werken met de digitale overheid.

Cursist Lintly Zimmerman: “Ik heb 16 jaar in de vleesverwerking gewerkt en nooit een computer nodig gehad. Nu ben ik op zoek naar een baan en werd ik door het UWV doorverwezen naar de bibliotheek. Na de basiscursus ‘Klik en Tik’ ben ik gestart met de cursus ‘Werken met de digitale overheid’. Deze kennis heb je nodig wanneer je op zoek bent naar een baan.”

In samenwerking met de gemeente Nijmegen kunnen geïnteresseerden deze cursus gratis volgen in de Bibliotheek De Mariënburg. De eerstvolgende cursus is al vol, maar bij een groot aantal geïnteresseerden zullen er meer cursussen van start gaan. Geef je op in de Bibliotheek De Mariënburg.

De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt mensen met diverse cursussen en spreekuren graag verder op digitaal gebied. Voor mensen met weinig of geen computerervaring, heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid de gratis computercursus Klik&Tik. Ook hiervoor kunnen mensen zich in de bibliotheek aanmelden.

Foto: Marcel Krijgsman

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.