De Nijmeegse scholier Timothy Assmann, 14 jaar, de tweevoudige Nederlands Jeugdkampioen heeft het afgelopen jaar heel erg hard voor gewerkt om zich te kwalificeren voor het EJK die dit jaar zal plaatsvinden in Bulgarije. Of hij dit jaar ook in staat is om te gaan staat op zeer losse schroeven. Tot nu toe gaf de NOC/NSF ieder jaar nog geld aan de schermsport, maar dit is stopgezet omdat er geen medailles zijn gewonnen tijdens de Olympische Spelen.

Hierdoor zijn de kosten die de schermer zelf moet bijdragen fors toegenomen; de kosten van het deelname traject zijn ruim een paar duizend euro. Helaas zijn zijn ouders niet financieel draagkrachtig om de kosten te kunnen dragen. Terwijl hij allang geselecteerd is door de bond en ook is aangewezen als topsporter . Het is jammer dat hij er wel het talent voor heeft maar niet kan gaan vanwege de kosten.

Timothy is de huidige Nederlands Jeugd Kampioen in zijn eigen leeftijdscategorie. Eerder won hij deze titel ook al in 2012. Vanwege zijn goede resultaten op nationale en internationale wedstrijden heeft hij de talentenstatus gekregen bij het NOC*NSF. Timothy wordt getraind bij Schermclub Den Bosch, waar ook de enige deelnemer aan de Olympische Spelen, Bas Verwijlen, traint samen met zijn vader en tevens voormalig bondscoach Roel Verwijlen. En daarnaast wordt hij ook getraind door de bondscoach Gabor Salamon. Voor informatie wat Timothy doet om talenten te ontwikkelen en zijn resultaten bij de grote tournooien vindt u op Facebook.