De inschrijving is al even open en de aanmeldingen komen voorspoedig binnen. In april moeten zo’n 2.000 lopers zich hebben ingeschreven voor The Night Run Festival. Stichting 024 Sport verwacht weer een groei van het aantal deelnemers bij het jaarlijkse hardloopfeestje in hartje Nijmegen.

Iets meer als twee maanden en dan vindt de vierde editie van The Night Run Festival plaats. Op vrijdagavond 14 april zal er om 22:00 uur worden gestart met een Long Night Run van 11,5 kilometer. Aansluitend is er een Short Night Run van 5 kilometer. Start/finish is evenals afgelopen jaar, met de memorabele Giro Gelderland-editie, op de Molenstraat.

Parcours
Het parcours brengt de deelnemers langs alle highlights van centrum Nijmegen. De lopers passeren onder andere de drie Nijmeegse stadsparken (Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark), de Waal met uitzicht op de Waalbrug, de Grote Markt met passage Stevenskerk en de winkelstraten Lange Hezelstaat, Marikenstraat en Molenstraat. Onderweg zijn er allerlei verrassende acts en bijzondere passages. Denk aan honderden waxinelichtjes in het Kronenburgerpark, een licht- en lasershow op de Molenstraat en tientallen fakkels in het Hunnerpark. Met de vele muzikanten en acts langs het parcours maakt The Night Run Festival voor deelnemers een onvergetelijke indruk en voor toeschouwers aantrekkelijk.

Inschrijven
Op de website www.024sport.nl kan worden ingeschreven tot uiterlijk 11 april of eerder indien de deelnamelimiet is bereikt. Om goed voorbereid aan de start te staan is het mogelijk om deel te nemen aan een speciale clinic, een wekelijkse training met The Running Crew Nijmegen of door het volgen van een speciaal trainingsschema. Meer informatie en inschrijvingen via www.024sport.nl.

Foto gemaakt door: Romy Fernandez