De Bibliotheek Gelderland Zuid en het Kids ‘n’ Billies festival hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe editie van ‘Stoere mannen, sterke verhalen’ op vrijdagavond 3 maart. Een avond in Brebl met Alex Boogers, Wim Koens, The Pignose Willy’s en DJ’s MaryLane & El Fonzo. Namen die garantie bieden voor sterke verhalen en vuige rock-‘n-roll.

Wim Koens gaat met auteur Alex Boogers in gesprek over zijn boeken. “Vechtend, zwetend, lijdend, rammend, en met de handen omhoog. Altijd. Probeer me niet uit,” stelt Boogers twitterbio. Een mooie uitdaging die Wim Koens graag aangaat. Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het mysterieuze pseudoniem M.L. Lee met ‘Het boek Estee’. Sindsdien schreef hij meerdere boeken, waaronder het in 2016 met de boekhandelsprijs bekroonde boek ‘Alleen met de Goden. Dit boek is een meeslepende vertelling over een moeilijke jeugd in het arbeidersmilieu. Zoals vaker in het werk van Boogers, knokt de hoofpersoon voor overleving. Boogers publiceerde daarnaast verhalen, artikelen en interviews in onder andere Nieuwe Revu, Vrij Nederland, Passionate, Esquire en SQ. Ook was hij te gast tijdens een zeer boeiende aflevering van het populaire televiesieprogramma ‘24 uur met…’

Natuurlijk is muziek onlosmakelijk verbonden met Stoere mannen, Sterke verhalen. Deze keer zijn the ‘Pignose Willy’s’ onze huisband. Ze zijn vuig, rock-‘n-roll en Boogie en spelen voetstompende, elektrische go-go-go garagetrashblues, met rauwe en met drank doordrenkte nummers in de traditie van de Mississipi Delta blues. Het duo bestaat uit Pieter Kamp en Joost Vakevisser. De band is geïnspireerd door de oude meesters van de blues maar ook door het geluid van vele garage blues rock bands.

Sluit de avond lekker af met een biertje en DJ’s MaryLane & El Fonzo.

Datum: vrijdag 3 maart
Tijd: 20.30 – 23.00 uur
Locatie: Brebl, Honigcomplex
Prijs: Leden/studenten: €10,- | Overige bezoekers €12,50
Kaartverkoop: www.obgz.nl

Foto gemaakt door: Friso Keuris