Komend weekend houdt de Nijmeegse SP een campagnemarathon. Er wordt gedurende 24 uur non-stop campagne gevoerd voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens deze marathon spreken vrijwilligers van de SP zoveel mogelijk mensen over hoe we Nederland socialer kunnen maken.

Het SP-team zal uiteenlopende plekken in Nijmegen bezoeken. SP’ers gaan vrijdag huis aan huis in gesprek met bewoners van de Benedenstad, staan bij het winkelcentrum in Hatert en flyeren bij de stations. ’s Avonds is er een kroegentocht met ROOD, de jongerenclub van de SP. Ook in de nacht gaat de campagne door.

Afdelingsvoorzitter Bart Linssen: “’In de nacht gaan we langs bij de ambulancepost, huisartsenpost, brandweerkazernes en de politie. Hier zijn mensen hard aan het werk. De afgelopen jaren hebben we deze mensen uit de publieke zaak al vaker opgezocht, en ook nu bedanken wij ze graag voor hun inzet voor onze veiligheid en gezondheid.”

Op zaterdag gaat de SP opnieuw de buurt in. Er wordt aangebeld bij bewoners in Lindenholt, om steun te vragen voor de plannen voor een Nationaal ZorgFonds. Er is ook een sportief campagneprogramma: SP’ers nemen een ochtendduik in het zwembad Dukenburg, dat door inzet van SP wethouder Renske Helmer open is kunnen blijven. Ook maakt het hardloopteam een ronde door de stad om aandacht te vragen voor de verkiezingen en het Nationaal ZorgFonds.

Linssen: “Met deze campagnemarathon willen we zo veel mogelijk mensen spreken over de verkiezingen en de plannen van de SP. Het is mooi om te zien hoe enthousiast onze leden zijn om 24 uur lang het gesprek op te zoeken. Vanaf januari zijn we al dagelijks actief voor de campagne, maar komend weekend doen we er een schepje boven op met een non-stop campagneactiviteit.”

Iedereen die mee wil knokken voor een socialer land en mee wil doen met de campagnemarathon kan zich aanmelden via nijmegen.sp.nl.