Tijdens de spannende finale van voorleeswedstrijd Read2Me! op maandag 20 februari, namen Elise en Phebe van het Stedelijk Gymnasium het op tegen Demi en Demy van het Montessori College en Anne en Sacha van het Canisius College. Deze zes leerlingen uit de eerste klas zijn tijdens voorrondes uitgekozen tot voorleeskampioenen van hun school. De uiteindelijke winnaar is Phebe Ruiter van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

In totaal deden bijna 400 leerlingen uit Nijmegen mee aan Read2Me! Tijdens de finale die plaatsvond in de Bibliotheek De Marienburg heeft een vakkundige jury besloten dat Phebe de beste was van alle deelnemers. Ze las voor uit het boek Superhelden.nl van Marcel van Driel.

Read2Me! is een voorleeswedstrijd voor alle brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen elkaar in wedstrijdvorm voorlezen uit hun favoriete boek. Zij lezen tussen oktober en januari een aantal jeugdboeken en kiezen het boek waaruit ze willen voorlezen. Vanuit elke school komt er een schoolwinnaar, die in de zogenaamde bibliotheekronde strijdt tegen de winnaars van andere scholen. De winnaars van deze ronde komen uit in provinciale voorleeswedstrijd Read2Me!

Tot slot is er nog een landelijke finale waarin de winnaars van de provinciale ronden het tegen elkaar opnemen om de titel ‘Beste voorlezer van heel Nederland’. Phebe gaat door naar de provinciale finale op 8 april in Apeldoorn.