Op zaterdag 25 maart 2017 organiseert Stichting C3 in samenwerking met chemiebedrijf Mercachem een Lab Experience Day voor scholieren vanaf de tweede klas van het voortgezet onderwijs en hun ouders.

Doel van dit event is om de jongeren bewust te maken van de veelzijdige beroepen en studies binnen de wereld van de chemie. Jongeren doen bij Mercachem zelf mee aan de experimenten en ervaren zo direct hoe interessant het werk in een laboratorium kan zijn. Ook gaan zij in gesprek met medewerkers en studenten, krijgen ze een rondleiding en is er een informatiemarkt.

De Radboud Universiteit, Wageningen Universiteit, de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (Hogere Laboratoriumopleidingen) en Rijn IJssel (Middelbare Laboratoriumopleidingen) werken mee aan het event en zijn met stands en studenten aanwezig. Meer informatie en aanmelden via labexperience.nl.