D66 Nijmegen heeft de jaarlijkse Valentijnstaart dit jaar uitgereikt aan de Studentendesk Nijmegen van het Rode Kruis. Raadslid Puck Sanders en kandidaat-Kamerlid Rob Jetten overhandigden de taart in het gebouw van het Rode Kruis aan de Gelderselaan in Nijmegen.

Sanders: ‘Het is inspirerend om te zien dat tientallen studenten zich vrijwillig naast hun studie inzetten voor mensen die hun hulp hard nodig hebben. Door het uitreiken van de Valentijnstaart aan de studentendesk wil ik namens D66 mijn waardering uiten voor al het goede werk dat de studentendesk doet.’

Studentendesk

De studentendesk van het Rode Kruis zet zich in op verschillende gebieden. Zo wordt er voorlichting gegeven op scholen, worden EHBO-posten bemand tijdens evenementen en wordt er geld ingezameld voor Serious Request. Er zijn ongeveer 80 vrijwilligers actief. Bestuurslid van de studentendesk Evi Lakatos is blij met de taart: ‘Leuk dat wij in het zonnetje werden gezet! De taart was heerlijk en maakte onze Valentijn compleet.’

Valentijnstaart

D66 Nijmegen reikt de taart elk jaar rondom Valentijnsdag uit aan een Nijmegenaar of een Nijmeegse organisatie die zich op bewonderenswaardige wijze inzet voor de stad en haar inwoners. Fractievoorzitter en kandidaat-Kamerlid Jetten: ‘D66 vindt het van groot belang om mensen in het zonnetje te zetten die omkijken naar de ander in de samenleving. Valentijnsdag, de dag van de liefde, is daar het ideale moment voor.’