Ontdek zondag 15 januari met de gids van Het Dijkmagazijn de geheimen van de winter. Het is een excursie voor het hele gezin en de gids laat zowel de sprookjesachtige kant als de barre kant van de winter zien.

Wie denkt dat bomen in de winter saai zijn, heeft het mis. Er zitten dan geen bladeren aan, maar dat maakt juist dat andere eigenschappen beter opvallen. Zonder al dat groen zien bomen er grillig, donker en soms een beetje eng uit. Maar als je anders naar ze kijkt, zie je ook dat zij mooie vormen en prachtige kronen hebben. Veel bomen hebben zelfs al weer knopjes voor het nieuwe seizoen.

Aan de kale bomen is goed te zien welke dieren er in en op leven. Die moeten in de winter ploeteren om rond te komen. Kleine insecten onder losse schors, nesten van vogels die zichtbaar worden en vraatsporen van knagend paarden of andere hongerige dieren. Wie zal de laatste besjes opeten van de meidoorn?

Winterwonderland

Datum: zondag 15 januari, 14.00-15.30 uur
Startplaats: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen
Kosten: Volwassenen: 3,50, kinderen: 2,50
Info/reserveren: www.hetdijkmagazijn.nl en www.facebook.com/Dijkmagazijn