Vier fietsers en nog meer Nijmegnaren onderweg naar Essen

Essen is European Green Capital van het jaar 2017. Deze titel hebben zij verdiend vanwege het harde werk om Essen te transformeren van een industriële naar een groene stad. Hiermee is Essen een voorbeeld voor vele anderen steden.

Om dit groene jaar feestelijk te openen is er op 21 januari een openingsceremonie in het Grugapark in Essen. Het wordt aangekondigd als een cultuur- en familiefeest met muziek, toneel en nog veel meer. Op dezelfde plek is ook het officiële openingsprogramma waar slechts een klein gezelschap bij aanwezig zal zijn.

Nijmegen is natuurlijk bij deze openingsceremonie! De Gemeentelijke delegatie is aanwezig bij beide ceremonies. Het bestuur, de aanjagers en betrokkenen bij de Green Capital Challenges zijn er natuurlijk ook bij. De Green Capital Challenges is een groep betrokken inwoners van Nijmegen die meehelpen het jaar 2018 een groen jaar te maken. Hierbij dagen zij Nijmegenaren uit groene stappen te zetten en maken  zich hard voor anderen groene initiatieven. Ook anderen geïnteresseerden zullen bij deze opening aanwezig zijn, zoals de organisatoren van de Nijmeegse vierdaagse.

Om de traditie in ere te houden gaan vier Nijmegenaren met de fiets. Het is deze keer ‘slechts’ 120 kilometer naar Essen. Eerder fietsten fietsers vanuit Nijmegen om de Nijmeegse delegatie te steunen in de strijd om de titel European Green Capital. Hiervoor fietste zij naar Kopenhagen, Bristol en Ljubljana. Nu Nijmegen dan echt de titel European Green Capital 2018 heeft gewonnen blijven de fietsers steunen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.