Na een straatroof donderdagavond 29 december op de Graafsebrug in Nijmegen, heeft de politie een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een 17-jarige verdachte uit Nijmegen.

Na de overval werd al een andere 17-jarige Nijmegenaar gearresteerd. De tweede verdachte is woensdag gearresteerd en wordt vandaag (vrijdag) voorgeleid bij de rechtbank. Op de Graafsebrug werd op 29 december omstreeks 20.30 uur een 15-jarige jongen uit Nijmegen met geweld beroofd van onder meer zijn telefoon door twee jongens op een scooter. Gewaarschuwde agenten kregen kort daarop twee jongens op een scooter in het vizier die aan het opgegeven signalement voldeden.

Na een korte achtervolging raakten de agenten ze even kwijt. Even later tipten getuigen dat twee mannen een scooter zouden hebben gedumpt in de struiken op de Annie Romein-Verschoorlaan. Daar werd de 17-jarige aangetroffen die zich in de struiken had verstopt. Deze verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld met schorsende voorwaarden.