Nog enkele plekken cursus Politiek Actief Beuningen

Wie erover nadenkt politiek actief te worden of graag meer invloed wil uitoefenen op lokale besluitvorming, doet er goed aan de gratis cursus Politiek Actief te volgen. De gemeente Beuningen organiseert deze cursus in februari en maart. 

Momenteel zijn er meer dan 20 deelnemers en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt om in de lokale politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus geschikt.

Cursus

In de cursus Politiek Actief leren inwoners in zes bijeenkomsten hoe de gemeente werkt, welke invloed zij daarop zelf kunnen hebben en wat het in de praktijk inhoudt om een lokale politicus te zijn. De theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Zo leren deelnemers debatteren, maar maken ze ook kennis met lokale bestuurders en politici om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursusdata zijn maandag 6, 13 en 20 februari, maandag 6 en 13 maart en dinsdag 28 maart.

Aanmelden

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Belangstellenden voor de gratis cursus kunnen zich per email aanmelden via griffie@beuningen.nl. Graag aangeven wie u bent en waarom u deel wilt nemen aan de cursus. Voor meer informatie kunt u bellen met 14 024 of mailen naar griffie@beuningen.nl.

Fotograaf: Ger Loeffen

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.