Nijmeegse Thuiszorgtelefoon is geopend

De SP heeft de “Thuiszorgtelefoon” geopend. Op dit speciale telefoonnummer kunnen mensen terecht kunt met klachten en vragen over de thuiszorg.

Vanaf juni 2016 kent de gemeente Nijmegen op een andere manier thuiszorg toe. Daarbij is afgesproken dat er niet bezuinigd wordt op de zorg. Via 06-83438981 kunnen cliënten en medewerkers laten weten hoe hun ervaringen zijn: wat gaat er goed en wat moet er beter? Ook kunnen cliënten bellen wanneer ze bij hun keukentafelgesprekken ondersteuning willen door iemand van de SP-hulpdienst.

SP-gemeenteraadslid Cor van Norel: “In Nijmegen hebben we afgesproken dat iedereen de zorg krijgt die nodig is. Daarom legt de gemeente extra geld bij om de landelijke bezuinigingen van de VVD en PvdA op te vangen. Wel is er afgesproken zorg op een andere manier toe te kennen. Daarbij is de behoefte en tevredenheid van de cliënt het uitgangspunt. Via zogenaamde keukentafelgesprekken wordt afgesproken hoeveel thuiszorg mensen ontvangen. Wij horen graag hoe dit uitpakt voor cliënten en medewerkers, bent u tevreden of niet?”

Ervaringen kunnen met de SP worden gedeeld door te bellen naar de thuiszorgtelefoon. Ook benadert de SP actief mensen om over hun ervaringen met de Nijmeegse thuiszorg te horen. De SP hulpdienst heeft inmiddels flink wat ervaring opgedaan met de zogenaamde kantelgesprekken. Als mensen graag ondersteuning willen tijdens zo’n gesprek dan kunnen ze dit aangeven.

De thuiszorg telefoon is bereikbaar via 06-83438981, thuiszorgtelefoon@sp.nl, nijmegen.sp.nl/thuiszorg en de @thuiszorgtwitter/@thuiszorgtelefoon.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.