De Liedjesfabriek ontvangt cheque van € 45.000,- van Coop

Afgelopen week ontving stichting de Liedjesfabriek een cheque van € 45.000,- van supermarktketen Coop.

De klanten van de 258 Coop-vestigingen konden in het najaar van 2016 tien weken lang hun statiegeld doneren aan de stichting. Coop verdubbelde het ingezamelde bedrag, waardoor de Liedjesfabriek zeker 500 zieke kinderen blij kan maken met hun eigen liedje.

De Liedjesfabriek is een stichting die er door middel van muziek voor zorgt ervoor dat zieke kinderen zich voor even beter voelen. Deze kinderen worden aan hun ziekenhuisbed bezocht door professionele muzikanten met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde Liedjesmachine. De muzikanten helpen de kinderen een tekst of rap te schrijven en deze in te zingen. Om de ervaring compleet te maken, zorgt de Liedjesfabriek voor een professionele opname en een eigen videoclip. De muzikanten zijn actief in zeven kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

Kinderen blij maken met muziek

Patrick Spierts, medeoprichter van de Liedjesfabriek: “We zijn enorm blij met het bedrag dat Coop en haar klanten voor de Liedjesfabriek hebben ingezameld. Hiermee kunnen we meer dan 500 zieke kinderen blij maken met muziek en ze daarmee nieuwe energie geven. En natuurlijk zijn ze na afloop apetrots op hun eigen liedje.”

Statiegeldactie

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen het statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,6 miljoen euro opgehaald.

Fotobijschrift: Oprichters Patrick Spierts en Leon Winters (midden) van de Liedjesfabriek nemen de cheque in ontvangst van Coop-ondernemer Bart te Plate (rechts) en Coöperatieraadslid Marlies van Hulsentop.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.